4 Temmuz 2008 Cuma

2008-55 VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ

Sizleri bilmem ama, sevgili okurlarım, ben çok rahatladım. Az buz değil, ulusça büyük bir felaketin eşiğinden dönmüşüz. Eğer her şey yolunda gitmeyip de güvenlik güçleri gerekli önlemleri almamış olsalardı, bugün, bu yaşanası dünyada soluk alıp verebildiğim son günüm olacaktı belki. Gerçekten de büyük bir badire atlatmışız.

Sağ olsunlar Sabah, Star ve Yeni Şafak yalnızca ağız değil, nokta-virgül birliği de yaparak müjdeyi aynı yerden, manşetten duyurdular: ‘Adım Adım Kaos Planı’, ‘Kaosa Dört Gün Kalmıştı’, ‘Ergenekon’un Dehşet Planı’.

Eski Jandarma Genel Komutanı Em Orgeneral Şener Eruygur’un liderliğindeki ‘Milli Egemenlik Hareketi’ne mensup çeteciler harekâta başlayacaklardı. 3 temmuz 2008 tarihli Star Gazetesi’nden aynen aktarıyorum. “1. AŞAMA: Ülkede ses getirecek bir eylem yapılacak. Ancak bu eylem 6 Temmuz tarihine kadar yapılacak. 2. AŞAMA: Bu eylem bahane edilerek 7 Temmuz’dan itibaren 40 büyük ilde izinsiz mitinler yapılacak. 3. AŞAMA: Şener Eruygur’un katılacağı Gaziantep’teki miting sonrası yaşanacak olaylar ülke gündemini belirleyecek. ‘Ordu göreve’ çağrısı yapılacak. 4. AŞAMA: Darbenin ardından yeni hükümet kurulacak (-tı).

Her şey mükemmel planlanmıştı. “Ergenekon kapsamında Ankara’da askeri lojmanda gözaltına alınan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un Fenerbahçe Orduevi’nde basılan gizli ofisinden, Türkiye'yi sarsacak belgeler çıktı. Polisin ele geçirdiği belgelere göre, Eruygur'un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde birlikte çalıştığı istihbarat subayları ve 'İkinci Yeşil' olarak adlandırılan suç makinesi Osman Gürbüz, bir hafta içinde, ses getirecek provokatif eylemler yapacaklardı. Bu hafta içinde 3 - 4 yargı mensubuna düzenlenecek suikastların ardından 6 Temmuz Pazar günü de 40 ilde 'Yargıya sahip çık' mitingleri düzenlenerek çıkarılacak kaos sonucu Ordu'nun darbe yapması sağlanacaktı.” (Star)

30 tetikçiden oluşan vurucu/öldürücü “timin başında onlarca suç kaydı bulunan, kardeşini bile gözünü kırpmadan öldüren, 'ikinci Yeşil' olarak da adlandırılan 'Küçük Hacı' lakaplı Osman Gürbüz bulunacaktı.”

Ne korkunç değil mi?

“Protesto gösterilerinin startını, Gaziantep'ten, eski 1. Ordu Komutanı, emekli Orgeneral Hurşit Tolon’la, Kanaltürk’ün eski sahibi Tuncay Özkan birlikte vereceklerdi.” (Star)

Cumhurbaşkanlığa AKP’li eski Bakanı Abdüllatif Şener, Başbakanlığa da Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün getirilecekti. (Star)

Star Gazetesi’nin acar habercileri Em. Orgeneral Eruygur’un kaleminden çıkma bir ‘darbe kılavuzunu’ ele geçirmişlerdi. Üslubundan, darbeciliğe yeni başlayanlar için hazırlandığını tahmin ettiğim bu kılavuza göre yandaşlar aracılığıyla “buhran ve bunalım yayınları pompalanacak”, yönetmen Halis Yavuz (Işıklar) da “örgütün politikasına uygun film, dizi ve klipler yapacaktı.”

Bu nokta da herhalde sizler de benim gibi Mustafa Balbay arkadaşımızın bu harekâtta üstleneceği rolü merak ediyorsunuzdur; o zaman Sabah Gazetesi’ne bir göz atıp merakımızı giderelim. “Orduevi'nde ele geçirilen planlara göre; Tercüman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın liderliğindeki medya oluşumu, yapacakları yayınlarla toplum üzerinde buhran ortamı yaratacak (-lardı).”

Dedim ya, verilmiş sadakamız varmış, ama yine de merak etmeden duramıyorum, bu derin kuyudan o taşı kaç akıllı çıkarabilecek diye.